Park(-ing)day Den Haag 2019 was groot succes

Tijdens Park(ing)day worden wereldwijd parkeerplaatsen door bewoners, kunstenaars en activisten omgetoverd tot kleine parkjes die laten zien wat je zou kunnen doen in de stad. Ook Den Haag deed mee, en Coöperatie Langebeesten Energiek was erbij!

Commoning Urban Space

Het Oude Centrum ondergaat een metamorfose! Als mensen samen iets organiseren en beheren dan heet dat commoning. Zo zijn er in het Oude Centrum al een zonnedak, groene straten en woningen gerealiseerd. Daarnaast leven er plannen voor elektrische deelauto’s, autovrijstraten, nieuwe zonnedaken en het aardgasvrij maken van de wijk. Droom niet langer van een andere stad; maak ‘m zelf, samen met anderen!

Kijk wat er al gebeurt, laat je inspireren, doe mee met de stoepkrijt tekening of zet nieuwe plannen op de kaart! Check het programma, kom vrijblijvend langs of schuif aan voor een picknicktafel-gesprek, de kaarten liggen open op tafel!

Programma

13:30 Commoning Den Haag
Als mensen samen iets organiseren en beheren dan heet dat commoning. Waarom commoning en wat gebeurt er zoal in Den Haag?

14:30 Aardgasvrij
Vergeten warmtenetten, grachten als potentiële warmtebron, aardwarmte, warmtepompen, … Hoe kunnen we van het aardgas af?

15:30 Autovrijstraten Oude Centrum
Kunnen we met elektrische deelauto’s parkeerruimte vrijspelen voor leukere zaken of zelfs permanente speelstraten realiseren?

16.30 Groene Mol XL
De stad heeft last van hittestress. Kunnen we met nieuw groen inspelen op dit microklimaat?

17:30 Zonnedaken
Een jaar geleden werd Paardenkracht gerealiseerd, 46 mensen legden samen 156 zonnepanelen op het dak van het Paard en profiteren nu van de opbrengsten. Hoe ging dat, waar komt een volgend dak en wie doet mee?

Doorlopend: Stoepkrijt tekening

Dit programma is een samenwerking van Commons Den Haag, Langebeesten Energie(k) en Groene Mol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s