19-11-2019 Energie uit de wijk Challenge

Coöperatie Langebeesten Energiek is met 2 voorstellen geselecteerd voor de Energie uit de Wijk Challenge van de gemeente Den Haag. 

GrachtenKracht & De EnergieKa(n)s

Mira Loos heeft samen met Noud te Riele een voorstel ingediend om te onderzoeken of de oude grachtenpanden aan het Groenewegje verwarmd kunnen worden met het water uit de gracht. Deze innovatieve manier van verwarmen wordt tot nu toe bijna alleen nog toegepast bij nieuwbouw, terwijl de transitie van de bestaande stad de grootse uitdaging is!

Erik de Jong heeft samen met Iris Schutten een voorstel ingediend om energie te winnen middels een kas op het dak van de Helena. Deze kas kan dan ook gebruikt worden als tropische volkstuin voor de buurt. Dit in samenwerking met de twee kunstinitiatieven Ruimtevaart en Billytown en het vergroeningsinitiatief Groene Mol. De EnergieKa(n)s valt binnen een grotere visie om het tot nu toe deels leegstaande gebouw èn het naastgelegen plantsoen op ecologische manier, in zelfbeheer en samen met de buurt door te ontwikkelen tot Cultural Catalyst.

De gemeente Den Haag gaat de twee plannen ondersteunen met budget en een begeleidingstraject dat start in januari. Het is de bedoeling om in 2020 tot een tastbaar resultaat te komen. Wil je mee doen met één van de projecten, laat het ons weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s